ЗАЕДНИЧКА ГРИЖА ЗА ПРАВИЛНО НАСОЧУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Пријава за учество на конкурс ,,Pro Social Values работилница,, за имплементација на позитивни општествени норми и вредности во образованието

ЗАЕДНИЧКА ГРИЖА ЗА ПРАВИЛНО НАСОЧУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ, ООУ БЛАЖЕ КОНЕСКИ”-ВЕЛЕС, СЛАВИЦА ПЕТРОВА  

Опис на  активноста:

РАБОТИЛНИЦА НА КОЈА ПРИСУСТВУВААТ РОДИТЕЛИТЕ НА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ,САМИТЕ УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИЦИТЕ

НА ПОЧЕТОКОТ СЕ РАЗГОВАРА КАКО САКАМЕ ДА ИЗГЛЕДА НАШАТА УЧИЛИЛНИЦА  ЗА ПРЕТСТОЈНИТЕ ПРАЗНИЦИ. ДОГОВОР И РАСПОРЕДУВАЊЕ НА  АКТИВНОСТИТЕ ВО ГРУПИ

ПРВА ГРУПА  ИЗРАБОТКА НА УКРАСИ И УРЕДУВАЊЕ НА ПРОЗОРЦИТЕ

ВТОРА ГРУПА-УКРАСУВАЊЕ НА НОВОГОДИШНА ЕЛКА

ТРЕТА ГРУПА –ИЗРАБОТКА НА УКРАСИ И УРЕДУВАЊЕ НА ЅИДОВИТЕ И ВЛЕЗНАТА ВРАТА

СЕКОЈА ГРУПА ИЗРАБОТУВА УКРАСИ ОД МАТЕРИЈАЛИ КОИ МОЖАТ ДА СЕ РЕУПОТРЕБАТ СО ЦЕЛ ДА НЕ СЕ СОЗДАВААТ ТРОШОЦИ НА ТОВАР НА ДОМАШНИОТ БУЏЕТ. НАСТАВНИКОТ КООРДИНИРА НАСОЧУВА И ПОТТИКНУВА.

РОДИТЕЛИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ СЕ КРЕАТОРИ НА УРЕДУВАЊЕТО НА УЧИЛНИЦАТА ВО НОВОГОДИШНО РУВО.

РАБОТИЛНИЦАТА СЕ ОДВИВА ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ ,,ЗАЕДНИЧКА ГРИЖА ЗА ПРАВИЛНО НАСОЧУВАЊЕ И ВОСПИТУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ “ .

Рефлексија од примена на активноста во пракса: 

ПРАКТИЧАНТА РАБОТИЛНИЦА РЕЗУЛТИРАШЕ СО УБАВО УРЕДЕНА УЧИЛНИЦА. РОДИТЕЛИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ БЕА ПРЕЗАДОВОЛНИ И СРЕКНИ ШТО ИМАА ПРИЛИКА ЗАЕДНО ДА РАБОТАТ И ПРИДОНЕСАТ ЗА УБАВО УРЕДЕНА УЧИЛНИЦА.

 

Bir Cevap Yazın