Покажи ја различноста, Покажи дека се грижиш

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Пријава за учество на конкурс  ,,Pro Social Values работилница,,  за имплементација на позитивни општествени норми и вредности  во образованието.

Покажи ја различноста, Покажи дека се грижишОУ ГРИГОР ПРЛИЧЕВ– OХРИД, Николина Спасеска

ОВОЈ ПРОЕКТ ТРАЕШЕ ПОДОЛГО ВРЕМЕ И СЕ РЕАЛИЗИРАШЕ НИЗ ПОВЕЌЕ НАСТАВНИ ЧАСОВИ И СОДРЖИНИ. УЧЕНИЦИТЕ ПРЕКУ ТЕКСТОВИ ИГРИ И РАЗГОВОР УЧЕА КАКО ТРЕБА ДА МУ СЕ ПОМАГА НА ДРУГАРЧЕТО КОГА МУ ТРЕБА ПОМОШ, КОГА Е ПОРАЗЛИЧНО ОД НИВ. ГЛАВНИ АКТИВНОСТИ БЕА: БОЕЊЕТО НА РАЧИЊАТА И ИЗРАБОТКА НА ПОСТЕРИ И БОЕЊЕ НА ЛИЦАТА И РИТМИЧКИ НАСТАП СО ПЕСНАТА ОБОИ МЕ ОД КАЛИОПИ ( УЧЕНИЦИТЕ ОСВЕН ШТО ИГРАА И ПЕЕА ЗА ТАА ЦЕЛ ЗБОРОВИТЕ ОД РЕФРЕНОТ ГИ ПРЕТСТАВИЈА СО ЗНАКОВНИОТ ЈАЗИК ) СВОЈОТ НАСТАП ИМ ГО ПОСВЕТИЈА НА СВОИТЕ ДРУГАРЧИЊА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ. СВОИТЕ ЛИЦА ГИ НАСЛИКАА СО БОИТЕ НА РЕТКИ БОЛЕСТИ И СО ТОА И ОФИЦИЈАЛНО СЕ ВКЛУЧИЈА ВО КАМПАЊАТА 

 #ShowYouRare#ShowYouCare#RareDiseaseDay

УЧЕЊЕ НА ПОЗИТИВНИ ВРЕДНОСТИ – ПОЧИТУВАЊЕ НА РАЗЛИЧНОСТИТЕ,  СОЧУВСТВИТЕЛНОСТ,  ЕМПАТИЧНОСТ

Bir Cevap Yazın