Las familias, parte de nuestra comunidad internacional que promueve Valores ProSociales

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Leonor, la directora del CEIP “Pio del Río Hortega”, de Portillo (Valladolid) presenta a las familias del centro nuestro proyecto “Prosocial Values”.

Se ha explicado a las familias de alumnos, desde 1º de Educación Infantil hasta 6º de Educación Primaria, en qué consiste el proyecto, qué se va a hacer en el centro, cómo se van a ver todos beneficiados y se abre a su colaboración.

Un total de 220 familias saben que tanto niños, como profesorado y ellos mismos, van a trabajar los valores prosociales y ya son parte de una red de escuelas que lo hacen en toda Europa y a nivel Internacional. 

Si estás interesado en que tu centro forme parte de la red internacional de centros que promueven valores prosociales, escribe a prosocial@educa.jcyl.es

                                        

Презентација на проектот Просоцијални вредности во ООУ „Крсте Мисирков“ – Скопје

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

На 09.07.2018 во ООУ„Крсте Мисирков“ Скопје, се одржа презентација на проектот „Просоцијално учење, учење со емпатија“. На презентацијата присуствуваа најголем дел од одделенските и предметните наставници во училиштето. Истите беа запознаени со целта и фокусот на проектните активности, како и вредностите кои ги промовира просоцијалното учење. Интересот на наставниците за поддршка на просоцијалното учење беше голем и истите со нетрпение ги очекуваат следните активности во овој проект.

Презентација на европскиот проект Просоцијални вредности во с. Богомила

Наставниците од ООУ Петре Поп Арсов во с.Богомила се запознаа со европскиот проект ProSocial Values чии активности се во насока на развивање на емпатија, подобрување на комуникацијата кај децата и младите, зголемување на соработката, меѓусебното помагање, што крајно води до намалување на насилството помеѓу врсниците и интеграција на различни групи во општественото живеење. Сите дополнителни информации за дополнителни активности ќе ги добиваат преку официјалната страна на проектот http://psv.europole.org/mk/ и фб страната https://www.facebook.com/prosocialvalues/.

С игри отбелязваме деня на характера, 2018

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Два града в България се включиха в инициативи свързани с отбелязването на Character Day- Деня на характера. Изграждането на силни страни и благополучието на децата е задача на цялото общество- родители, учители, общност. Дейностите целят да привлекат внимание към начини за помагане процеса за опознаване на силните страни, развиването и използването им.

За повече имформация: http://bnr.bg/blagoevgrad/post/101023321/otbelazvame-dena-na-haraktera-i-v-balgaria-radio-blagoevgrad-e-partnyor

ПРОСОЦИЈАЛНО УЧЕЊЕ УЧЕЊЕ СО ЕМПАТИЈА, ООУ „Св. Кирил и Методиј“ Општина Центар – Скопје, Македонија

ПРОСОЦИЈАЛНО УЧЕЊЕ УЧЕЊЕ СО ЕМПАТИЈА, Проект поддржан и финансиран од Erazmus+ програмата на Европска Унија. Имплементатори Polo Europeo Della Conoscenza (Италија), Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Турција), Panevezio Rajono Svietimo Centras (Литванија), Consejeria De Education (Шпанија), Trakia University (Бугарија), Friends of Education (Македонија).
За Македонија национална контакт точка е Здружението ПРИЈАТЕЛИ НА ОБРАЗОВАНИЕТО.
Почетокот на имплементација на проектот започнува во јуни 2018 година и ќе бидат вклучени осум училишта:
ООУ „Св. Кирил и Методиј“ Општина Центар – Скопје
ООУ „Григор Прличев“ Охрид
ООУ „Кирил и Методиј“ с. Канатларци – Прилеп
ООУ „Петре Поп Арсов“ с. Богомила – Чашка
ООУ „Страшо Пинџур“ с. Мало Коњари – Прилеп
ООУ „Крсте Мисирков“ Скопје
ООУ „Кочо Рацин“ с. Ивањевци, Општина Могила – Битола
ООУ „Живко Брајковски“ Скопје

Prosocial values project school presentation

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

На 29.06.2018 година во на ООУ ,,Кирил и Методиј“ с. Канатларци – Прилеп  во организација на „Здружението за развивање и дигитализација на образованието и културното наследство ПРИЈАТЕЛИ НА ОБРАЗОВАНИЕТО” беше промовиран  поектот Pro Social Values (Просоцијално учење или учење со емпатија) поддржан и  финансиран од Erazmus+ KA2 програмата на Европска Унија. На промоцијата учествуаа 24 наставници од предметна и одделенска настава од училиштето и беа запознати со проектните активности, можностите за нивно учество во проектот како и имплементација на работилници на тема Pro social Values во нивнта наставна практика. Промоцијата ја водеше Дарко Талески, наставник по ликовно образование.

Игрови подход в гражданското образование

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Играта “ПраВодач” е подходяща за учебният материал и класнага стая. Към момента се прилага в 10, 11 и 12 клас в часовете по гражданско образование в гр. София. Подходът спомага при „основни правни въпроси като принцип за разделение на властите, конституция, върховенство на закона, избирателна система, трудови права, европейско право и ЕС и други подобни теми“.

Цялата статия можете да прочетете тук: https://www.investor.bg/za-nachinaeshti/126/a/igroviiat-podhod-kato-vyzmojnost-za-podobriavane-na-obrazovanieto-261031/

 

Игри помагат на децата да учат математика

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

“Таблетите влизат в учебните часове на най-малките, за да им помагат. Чрез специално създадени игри децата ще развиват социалните си умения и ще практикуват наученото по математика”

 

Повече може да прочетете на:

https://nova.bg/news/view/2018/09/20/227202/таблетите-влизат-в-учебните-часове-на-най-малките/

Learning a new language by playing games

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Learning a new language is often associated with opportunities and benefits but it could also be very stressful. In order to consider means which both contribute and increase the positive experience, scientists suggest using games – not any games, but such that have both pedagogical value and help increase the motivation for learning in students.

For more information, see the article:

http://interconf.fl.kpi.ua/node/1271

Early childhood development and prosocial behavior

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

“Prosocial behaviours refer to voluntary actions specifically intended to benefit or improve the well-being of another individual or group of individuals. Examples of such behaviours include helping, sharing, consoling, comforting, cooperating, and protecting someone from any potential harm. From an evolutionary perspective, prosocial behaviours may have evolved from a biological adaptation to living in society. The development of prosocial behaviours is important during the early years as these actions are associated with social and emotional competence throughout childhood.

Prosocial behaviour can contribute in important ways to children’s social and academic success at school, and school contexts have the potential to provide essential supports for the development of these positive forms of social behaviour.”

For more information please see:

Prosocial behaviour:

Synthesis. In: Tremblay RE, Boivin M, Peters RDeV, eds. Knafo-Noam A, topic ed. Encyclopedia on Early Childhood Development [online]. http://www.child-encyclopedia.com/prosocial-behaviour/synthesis. Updated February 2016. Accessed September 20, 2018.

Are you looking for classroom activities to prevent bulling

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Developing new prosocial skills prevents bulling and antiscocial behavior in children from all ages. Teachers and parents must be aware of ways to improve childrens’ability to address bulling and to react in a proper manner when facing it. For more information – resources, lesson plans and strategies see: https://bullyingnoway.gov.au/NationalDay/ForSchools/ClassActivities

How ProSocial Values could be promoted through games

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

On 19.09.2018, local media- Stara Zagora TV invited prof. Galaya Kozhuharova and educational program coordinator Vera Todorova to share the upcoming activities and events related to international projects including “ProSocial Values” 2017-1-IT02-KA201-036860 .

Presenting ProSocial Values before researchers from Bulgaria

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

   

During a training program for young reserachers- a part of  K-TRIO and UNITe project, DIITT TrU presented the ProSocial Values project. University lecturers and people from the community were introduced to the main goals of the project, the outcomes expected and the deliverables.

Activities for Supporting Children’s Social and Emotional Learning 

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

Helping hands chain: Trace and cut out multiple hands for each child. Place them in a pocket or baggie that is easily accessible. As you recognize a child’s helping hand behavior, have the child get a hand from their pocket and connect it to the class’s helping hand chain. The hands can be placed on the wall to wrap around the room. On a regular basis, celebrate how long the helping hand chain is getting!

Hand puppets: Create character puppets by having children color or paint the pictures, cut them out, and glue them to craft sticks. Once dry, children can bring their puppets to circle time and act out the story while you read the story aloud. Later, they can take the puppets to the story area or puppet center.

Moving to music: Choose songs with lyrics that encourage movement. Before you start, remind the children that they need to listen closely to the words so they know what actions to take. Classic songs like “Head, Shoulders, Knees, and Toes” work well. Many children’s CDs have great songs that involve following directions (try “My Ups and Downs,” and “Hands Are for Clapping,” by Jim Gill). Do the motions with the children as you listen to the songs. After listening to each song several times, children will build confidence and know which motions to do on their own. Point out to the children that they know what to do because they are being such good listeners.

Pass the feeling bag: Place an assortment of scenario picture cards in a bag. As music plays, the children pass the bag. When the music stops, one child picks out a card and identifies it. Have the child talk about how each scenario or item makes him feel and why. Allow children to take turns pulling out picture cards.

Feeling faces collage: Have children cut out different feeling faces from magazines. Mix nontoxic glue and water together in a small bowl. The children put the pictures on top of a piece of paper, take a paintbrush and dip it in glue solution, and paint over their pictures. They can hang their feeling faces collages on the wall.

Share box: Create a special share box that is only introduced during circle time. Children can decorate the box with primary colors or with a bold pattern. Inside the box, place items that can be shared, such as musical instruments, a box of chunky sidewalk chalk, playdough, or several sensory bottles.

Singing: After a story about sharing with friends, sing “Share, share, share your toys; share them with a friend. Share, share, share your toys, let’s all play pretend,” to the tune of “Row, Row, Row Your Boat.” After a story about feelings, sing “If You’re Happy and You Know It” with a variety of emotions and body gestures.

Note: Adapted with permission from Book Nook, created by the Center on the Social and Emotional Foundations for Early Learning. To use Book Nook guides at no cost, visit http://csefel.vanderbilt.edu/resources/strategies.html#booknook.

source: https://www.naeyc.org/resources/pubs/yc/mar2018/promoting-social-and-emotional-health

%d blogcu bunu beğendi:
Araç çubuğuna atla