,,Shape your educational heart” беше мотото на нашата и Ваша #ПеттаЕдуКонференција2019. Не без причина. Драги пријатели, од срце Ви благодариме на љубовта и ентузијазмот кој уште еднаш искрено ги споделивте со нас. Посебна благодарност би сакале да упатиме до господинот Петар Атанасов за неговата безрезервна доверба и поддршка во промоцијата на овој меѓународен едукативен настан, која беше дадена искрено и од срце. Веруваме дека и во иднина заедно ќе имаме можност да покажеме дека токму срцето е нашата најмоќна едукативна алатка.
#FifthEduConference2019
#ProSocialValuesErazmus+

No photo description available.
http://www.friends-of-education.org/инфо-4/

На конференцијата учествуваа претставници на институци и еминентни домашни и странски предавачи представници на партнер-организациите во проектот Pro Social Values од Италија, Турција, Литванија, Шпанија, Бугарија и Македонија:

  • Polo Europeo Della Conoscenza (Италија)
  • Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Турција)
  • Panevezio Rajono Svietimo Centras (Литванија)
  • Consejeria De Education (Шпанија)
  • Trakia University (Бугарија)
  • Friends of Education (Македонија)

Фокусот на Петтата#ЕдуКонференција2019 беше поставен на промовирање и подобрување на комуникацијата, развивање  емпатија, меѓусебно помагање и инклузија во училишната образовна практика, зголемување на соработката меѓу децата и младите, како и меѓу родителите, наставниците и пошироката заедница и локална средина.

Учесниците уште еднаш имаа можност  да следат предавања на експерти од земјата и странство, на теми од интерес за воспитно образовната дејност и професионалниот развој на наставниот кадар, чија крајна цел е насочена кон намалување на насилството помеѓу врсниците и интеграција на различни групи во општественото живеење засновано на позитивни општествени норми и вредности.

 

Leave a Reply