received_2154038324830002Во рамки на работната посета на Италија, на која се дискутираше за проектните активности на проектот Pro Social Values (Просоцијално учење или учење со емпатија) – проект поддржан и  финансиран од Erazmus+ KA2 програмата на Европска Унија, во мај 2018 претставници на „Здружението за развивање и дигитализација на образованието и културното наследство ПРИЈАТЕЛИ НА ОБРАЗОВАНИЕТО”,

received_2154038378163330Марина Танасоска наставничка од основното училиште ,,Григор Прличев” – Охрид, Република Македонија и Зорица Трајаноска наставничка од основното училиште ,,Св. Кирил и Методиј,,- Прилеп”, Република Македонија  остварија работна посета на основното училиште Scuola Elementare ,, Alessandro Manyoni,, во Верона.

Leave a Reply