ПРОСОЦИЈАЛНО УЧЕЊЕ УЧЕЊЕ СО ЕМПАТИЈА, Проект поддржан и финансиран од Erazmus+ програмата на Европска Унија. Имплементатори Polo Europeo Della Conoscenza (Италија), Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Турција), Panevezio Rajono Svietimo Centras (Литванија), Consejeria De Education (Шпанија), Trakia University (Бугарија), Friends of Education (Македонија).
За Македонија национална контакт точка е Здружението ПРИЈАТЕЛИ НА ОБРАЗОВАНИЕТО.
Почетокот на имплементација на проектот започнува во јуни 2018 година и ќе бидат вклучени осум училишта:
ООУ „Св. Кирил и Методиј“ Општина Центар – Скопје
ООУ „Григор Прличев“ Охрид
ООУ „Кирил и Методиј“ с. Канатларци – Прилеп
ООУ „Петре Поп Арсов“ с. Богомила – Чашка
ООУ „Страшо Пинџур“ с. Мало Коњари – Прилеп
ООУ „Крсте Мисирков“ Скопје
ООУ „Кочо Рацин“ с. Ивањевци, Општина Могила – Битола
ООУ „Живко Брајковски“ Скопје

Leave a Reply