Sorry, this entry is only available in English.

Во рамките на проектот за Просоцијални вредности #ProSocialValues, #ProSocialWeek учениците од Училиште Живко Брајковски, членови на секцијата „Здрава храна, здрави генерации“ во мешан етнички состав од 6-9 одделение под менторство на наставничките С. Урџанис и Nazmije Bela поддржан и од фондацијата Песталоци во учебната 2019/20 реализираа повеќе работилници на кои од тестенини изработија разновидни украси, лампиони, елки, венци и слично. Беа во посета на фабриката за здрава храна Виталиа, а активностите ги продолжија и од дома за време на пандемијата предизвикана од корона вирусот преку Zoom апликацијата. Учениците изготвија презентации и флаери со пораки за здрава храна.

Bir Cevap Yazın