img_20180528_101841Како дел од соработката со нашите партнери, во рамки на Проектот Pro Social Values (Просоцијално учење или учење со емпатија) е проект поддржан и  финансиран од Erazmus+ KA2 програмата на Европска Унија, во мај 2018 беше одржана работна средба во Верона, Италија. Состанокот го водеше проектниот координатор Г-дин Стефано Кобело, а претставници од „Здружението за развивање и дигитализација на образованието и културното наследство ПРИЈАТЕЛИ НА ОБРАЗОВАНИЕТО”, беа  Марина Танасоска и Зорица Трајаноска.

img_20180528_094556img_20180528_092039На средбата учествуваа претставници од партнерските организации, кои се воедно и национални координатори за реализацијата на проектните активности во своите земји:

  • Polo Europeo Della Conoscenza (Италија)
  • Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Турција)
  • Panevezio Rajono Svietimo Centras (Литванија)
  • Consejeria De Education (Шпанија)
  • Trakia University (Бугарија)
  • Friends of Education (Македонија)

Leave a Reply