Платформа за обука на наставници за просоцијални вредности

Добредојдовте на платформата за обука.

Ве покануваме да ги прочитате подготвените наставни материјали и потоа да го тестирате вашето знаење играјќи ја нашата повеќе јазична игра.

Општа наставна програма за обука на наставници

Општо запознавање со основата на обуката за Просоцијално учење. Програмата се фокусира на поддршката на наставникот, нудејќи клучни теми, алатки и методи за предавање на универзални вредности и просоцијално однесување. Опис на целите, модулите и целните групи. 
 
Превземете копија од наставната програма на следниот линк Download 

Креативно решавање на конфликт 

Справувањето со конфликтите на час е често комплицирано. Тие можат да се претворат во клучни моменти кои можат да ги подобрат просоцијалните вештини и здравото изразување на чувствата.
Превземете готова презентација Download

Џунгла е таму!

Животните можат нас да не подучат. Разновидноста може да биде основа врз која може да се изгради заедница во училницата за соработка, обезбедувајќи можност за личен развој на наметлив начин.

Превземете готова презентација Download

Раскажување на приказни

Раскажувањето приказни е моќна алатка за развој на наставен пристап, насочен кон квалитетни вредности на учениците. Овој пристап дава можност ѕчениците да формираат сопствен поглед на светот.

Превземете готова презентација Download

Просоцијалност 

Кое е релативното значење на неформалните активности во контекстот на формалното образование? 

Преглед на употребата на игри и роботика со цел да се создаде просоцијална средина.

Превземете готова презентација Download

Гамификација

Што е гемификација и како да се користи во образовните контексти? 

Практични совети и пример за организирање и управување со гамифицирана лекција за поттикнување на просоцијалните вредности.

Превземете готова презентација Download

 

 

Дигитални игри помеѓу врсници 

Дигиталните игри се секојдневно присутни во животот на децата. Како можат тие да бидат сојузници во промовирањето на просоцијалните вредности?

Превземете готова презентација Download

 

Сериозно учење и просоцијалност 

Алатки и совети за креирање планови за лекции со дискусии за просоцијалноста и употреба на видеоигри во училница со ученици од различна возраст.
Превземете готова презентација Download

Разликата помеѓу учењето базирано на игра и сериозно учење врз основа на игра е во тоа што учењето базирано на игра е методологија на учење, а сериозната игра е производ во кој е можно учење базирано на игра.

Просоцијална Роботика

Образовната роботика е моќна алатка за креирање на инклузивна активност во училница и про тоа може да се анализираат социјалните правила. Презентацијата нуди практични совети за организирање на активности за роботика. 

Превземете готова презентација Download

 

 

Leave a Reply