Категорија: North Macedonia

Учење насочено кон подобрување на комуникацијата

Учење насочено кон подобрување на комуникацијата, ООУ Ј.Х. Пeсталоци – Скопје, Евдокија Петрушева Опис на активноста: Развивање говор и комуникација со останатите преку куклениот театар во училницата Играњето со кукли…

Учење преку игра- Inno4Edu хакатон

Три дена гејмери, графички дизајнери и уметници работеа со десет ментори од Бирото за развој на образованието, академици и едукатори од предучилишно образование и од основно образование на заедничко создавање…

Презентација на МултиЗборко”

Презентација на “МултиЗборко” на хакатонот “Креирај игри за најмладите” На хакатонот “Креирај игри за најмладите” кој е наменет за креирање игри за деца од 3 до 10 години, “Пријатели на…

Реализирани активности

Учениците од II3 одделение, од нашето училиште, реализираа активности во рамките на проектот ПРОСОЦИЈАЛНИ ВРЕДНОСТИ. По покана на родител(претприемач) и во соработка со локалната средина, учениците, наставничките и група родители…

Струјно коло

Пријава за учество на конкурс ,,Pro Social Values работилница“ за имплементација на позитивни општествени норми и вредности во образованието Струјно коло, Даниела Пелтековска, Марина Василевска-Стојановска, ООУ ,,Св. Кирил и Методиј”-Македонска…

Активно слушање, Билјана Георгиеска  

Пријава за учество на конкурс ,,Pro Social Values работилница“ за имплементација на позитивни општествени норми и вредности во образованието Активно слушање, Билјана Георгиеска, ООУ„Гоце Делчев“ – Прилеп Опис на активности:…

Светот околу нас

Пријава за учество на конкурс ,,Pro Social Values работилница“ за имплементација на позитивни општествени норми и вредности во образованието ,,Светот околу нас,,се дружиме ,си помагаме и учиме, Радица Мицевска, Марија…

Учи за другите во светот

Пријава за учество на конкурс ,,Pro Social Values работилница,, за имплементација на позитивни општествени норми и вредности во образованието – Ана Бошкоска ООУ„Блаже Конески“-Прилеп Опис на активноста Post Views: 10.658

„МАЈКА ТЕРЕЗА-ПРИМЕР ЗА ХУМАНОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ“

Пријава за учество на конкурс ,,Pro Social Values работилница“ за имплементација на позитивни општествени норми и вредности во образованието „МАЈКА ТЕРЕЗА-ПРИМЕР ЗА ХУМАНОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ“, СВЕТЛАНА ЈОСИФОСКА, ОДДЕЛЕНСКИ НАСТАВНИК ВО…

СТОП НАСИЛСТВО ЗАПОЧНИ ПРИЈАТЕЛСТВО

„СТОП НАСИЛСТВО ЗАПОЧНИ ПРИЈАТЕЛСТВО“, ЕЛИЗАБЕТА ИВАНОВИЌ, ООУ„ЈАН АМОС КОМЕНСКИ“ Опис на активноста: На 21. 12.2018г.,се реализираше интерактивна работилница со дискусија “Стоп насилство започни пријателство”, со ученици од 9 одделение. Целта…

Разлики и сличности на крштевање во христијанската и на сунет во муслиманската религија

Разлики и сличности на крштевање во христијанската и на сунет во муслиманската религија, Александра Мирческа, О.О.У.„ Добре Јованоски“ – Прилеп Опис на активноста: Post Views: 22.518

„Грб до грб“, Наташа Ѓорѓиоска, ООУ„Јохан Хајнрих Песталоци“ Скопје

Пријава за учество на конкурс ,,Pro Social Values работилница“ за имплементација на позитивни општествени норми и вредности во образованието „Грб до грб“, Наташа Ѓорѓиоска, ООУ„Јохан Хајнрих Песталоци“ Скопје Опис на…

Хуманитарна акција ,, Survival in Sarajevo,,

Пријава за учество на конкурс ,,Pro Social Values работилница“ за имплементација на позитивни општествени норми и вредности во образованието Хуманитарна акција ,, Survival in sarajevo,, Отворање на изложба „Изгубениот свет…

Заедно можеме повеќе

Пријава за учество на конкурс ,,Pro Social Values работилница“ за имплементација на позитивни општествени норми и вредности во образованието Заедно можеме повеќе, Милица Нахуис, ООУ „Димче Ангелов Габерот“, Демир Капија…