Рубрика: North Macedonia

#ProSocialWeek ООУ Ж. Брајковски – Скопје

Извините, этот текст доступен только на “американский английский”. Во рамките на проектот за Просоцијални вредности #ProSocialValues, #ProSocialWeek учениците од Училиште Живко Брајковски, членови на секцијата „Здрава храна, здрави генерации“ во…

Учење насочено кон подобрување на комуникацијата

Извините, этот текст доступен только на “американский английский”, “итальянский”, “европейский испанский”, “турецкий”, “литовский”, “македонский” и “болгарский”. Учење насочено кон подобрување на комуникацијата, ООУ ЈХ Песталоци – Скопје, Евдокија Петрушевска  Опис…

Учење преку игра- Inno4Edu хакатон

Извините, этот текст доступен только на “македонский”. Три дена гејмери, графички дизајнери и уметници работеа со десет ментори од Бирото за развој на образованието, академици и едукатори од предучилишно образование…

Презентација на МултиЗборко”

Извините, этот текст доступен только на “македонский”. Презентација на “МултиЗборко” на хакатонот “Креирај игри за најмладите” На хакатонот “Креирај игри за најмладите” кој е наменет за креирање игри за деца…

Реализирани активности

Извините, этот текст доступен только на “македонский”. Учениците од II3 одделение, од нашето училиште, реализираа активности во рамките на проектот ПРОСОЦИЈАЛНИ ВРЕДНОСТИ. По покана на  родител(претприемач) и  во соработка со…

Преку театарска игра до емпатија

Извините, этот текст доступен только на “американский английский”, “итальянский”, “европейский испанский”, “турецкий”, “литовский”, “македонский” и “болгарский”. Пријава за учество на конкурс  ,,Pro Social Values работилница“ за имплементација на позитивни општествени…

Струјно коло

Извините, этот текст доступен только на “американский английский”, “итальянский”, “европейский испанский”, “турецкий”, “литовский”, “македонский” и “болгарский”. Пријава за учество на конкурс  ,,Pro Social Values работилница“ за имплементација на позитивни општествени норми…

Активно слушање, Билјана Георгиеска  

Извините, этот текст доступен только на “македонский”. Пријава за учество на конкурс  ,,Pro Social Values работилница“ за имплементација на позитивни општествени норми и вредности  во образованието Активно слушање, Билјана Георгиеска, ООУ„Гоце…

Светот околу нас

Извините, этот текст доступен только на “американский английский”, “итальянский”, “европейский испанский”, “турецкий”, “литовский”, “македонский” и “болгарский”. Пријава за учество на конкурс  ,,Pro Social Values работилница“ за имплементација на позитивни општествени норми и вредности  во…

Учи за другите во светот

Извините, этот текст доступен только на “американский английский”, “итальянский”, “европейский испанский”, “турецкий”, “литовский”, “македонский” и “болгарский”. Пријава за учество на конкурс  ,,Pro Social Values работилница,, за имплементација на позитивни општествени норми и вредности  во образованието…

„Мајка Тереза-Пример за хуманост без граници“

Извините, этот текст доступен только на “американский английский”, “итальянский”, “европейский испанский”, “турецкий”, “литовский”, “македонский” и “болгарский”. Пријава за учество на конкурс ,,Pro social values работилница“ за имплементација на позитивни општествени…

Стоп насилство започни пријателство

Извините, этот текст доступен только на “американский английский”, “итальянский”, “европейский испанский”, “турецкий”, “литовский”, “македонский” и “болгарский”. Пријава за учество на конкурс ,,Pro Social Values работилница“ за имплементација на позитивни општествени…

Разлики и сличности на крштевање во христијанската и на сунет во муслиманската религија

Извините, этот текст доступен только на “американский английский”, “итальянский”, “европейский испанский”, “турецкий”, “литовский”, “македонский” и “болгарский”. Пријава за учество на конкурс ,,Pro Social Values работилница“ за имплементација на позитивни општествени…

„Грб до грб“

Извините, этот текст доступен только на “американский английский”, “итальянский”, “европейский испанский”, “турецкий”, “литовский”, “македонский” и “болгарский”. Пријава за учество на конкурс ,,Pro Social Values работилница“ за имплементација на позитивни општествени…

Хуманитарна акција ,, Survival in Sarajevo,,

Извините, этот текст доступен только на “американский английский”, “итальянский”, “европейский испанский”, “турецкий”, “литовский”, “македонский” и “болгарский”. Пријава за учество на конкурс ,,Pro Social Values работилница“ за имплементација на позитивни општествени…

Заедно можеме повеќе

Извините, этот текст доступен только на “американский английский”, “итальянский”, “европейский испанский”, “турецкий”, “литовский”, “македонский” и “болгарский”. Пријава за учество на конкурс ,,Pro Social Values работилница“ за имплементација на позитивни општествени…